AMERIKANSK JULAFTON

AMERIKANSK JUUULAFTON
Blev väckt klockan SEX av Jodie, Nicole och Ana, Gretchen hade skickat in dom för hon ville inte att jag skulle hata henne för att ha väckt mig haha. Deras tradition var sen att väcka föräldrarna och man fick inte gå ner förrän Will hade bryggt kaffe och serverat sig och Tracie en kopp! Vilket var tur för då hade jag tid att skriva namnen på julklapparna jag hade, vilket jag glömt att göra haha.
dessa bilderna hann tas innan kameran gick sönder ://
 
Vi gick sen ner och fick öppna får julstrumpa, som tomten kommit med. I min julstrumpa fick jag en fin skål till mina ringar från fine metals!!! och lingonsylt!!! och sen fick vi alla en starwars figur som man skulle bygga ihop och godis!
Vi satte oss sen alla för att bygga ihop starrars figurerna vilket var supersvårt!!! Jag tror jag kom till steg 3 av 26 när jag gav upp och då hade jag nog suttit i 1h minst haha. Det tog mig först 20min att ens få ut min första bit från brickan…
Till frukost serverades sen ”kaffekaka” vilket smakade precis som kanelbulle, med yogurt och efter det försökte vi göra klart våra starrars figurer men ingen lyckades haha.
 
Efter det var det sen dags att öppna presenterna under granen.
Jag fick ett superfint vermont halsband av Gretchen, ett armband från Dominikanska republiken av Ana, bodylotion av Jodie och Nicole, örhängen och presentkort på iTunes av Simon (alla kusiner är med i en lottning och får köpa en present till en kusin eftersom att dom är 15 kusiner så man inte behöver köpa till alla, så Simon köpte till mig och jag köpte till Quinn, som är Simons storebror och deras familj kom inte upp till jul detta året så därför öppnade jag min redan på morgonen då den hade kommit på posten), fick en vivosmart från Will och Tracie, vilket är en typ av sportarmband som alla barnen fick vars en så vi kan tävla mot varandra haha. Sen av mamma, pappa och Elliot fick jag ett likadant thomas sabo armband som jag gav till mina värdsystrar, så nu matchar vi allihopa!!, pengar och en tröja haha och goooooodis från hemmaaaaakvälll MmmmmMm. Från mormor fick jag choklad 😍och ett par supergrymma tights som jag sen hade på mig idag, perfekt för 2/3 par har gått sönder, så nu är jag uppe i 2 par igen haha, tack bästa mormor ❤️ Av familjen Persson fick jag mjölkchoklad och noblesse och skumtomtar mmmm och supersköna strumpor och en liten doftegran såklart… haha, med amerikanska flaggan och allt! och av farmor och farfar fick jag pengar! Så nu kan jag betala avgiften för att vara med i skidlaget på 175 dollar :-) haha, tack bästa ni ❤️
 
Efter det så kopplade vi alla upp våra armband till våra mobiler och datorer och allt så att vi kunde börja använda dem och sen började vi gå runt i huset för att tävla om steg haha.
 
Vi packade sen ihop oss, och jag gjorde en liten svenskgodis-gåvopåse för alla att dela på eftersom jag inte hade några julklappar till resten av familjen!
Vi åkte sen ner till Shelburne och började med att ha julklappsöppning, jag fick en scarf av Wills föräldrar som var sååå fin!
 
Kunde dock inte ta kort på den för att min kamera råkade någon välta ner från bordet den låg på så att objektivet bröts av, så det var nog slutet för den kameran :((
 
Efteråt gick de ”stora” kusinerna ut på en liten runda i skogen, jag och Jodie vände tillbaka innan de andra dock och kom hem precis i tid för att gå med de små kusinerna runt kvarteret.
 
Vi gick sen in och fixade med mat och åt av det svenska godiset, vilket var en hit såklart!
 
När vi började bli klara med maten fattades vi dock fortfarande tre sen promenaden vi hade startat ca 3h tidigare haha så Tim gav sig ut för att leta reda på dem och tydligen hade dom fastnat i något dike och trampat i bajs så en kom barfota gåendes tillbaka och två av tre hade stora taggbollar i håret och Nicole hade rivit sig på hela ryggen, så de kom in och vi fick hjälpa till att få ut alla taggbollar ut deras hår och sen gick de och duschade innan vi kunde börja servera lite köttbullar och rödbetssallad, vilket alla verkligen gillade verkade det som! Så det var kul! Till och med småttingarna och Frannie som aldrig annars verkar äta något tog till och med flera gånger!
 
Efter det serverades det fruktsallad till förrätt och sen julmiddag som bestod av kött och bönor och någon rödbet/palsternack(lök-blandning, biscuits, bröd, SÅS (!!!), potatismos och sötpotatismos eller mosad squash kanske, vet inte riktigt haha.
 
Efter det åt the Wright family och jag efterrätt snabbt och ståendes innan vi åkte hemåt för Xena var hemma.
Så vet inte vad de tyckte om gröten, men kom på att jag glömt hälla i socker när jag gjorde den så dem lär nog inte uppskatta det så mycket haha.
 
Hemma sen åt jag chokladen från min julstrumpa och vi packade ihop våra julklappar och sen kollade vi film! Och mitt i filmen pep alla våra armband och sa till oss att vi suttit för länge haha så vi tog några varv runt ön i köket innan vi återvände till filmen, som jag inte vet namnet på och inte har en aning om vad den handlar om då jag socialiserade mig med min mobil som jag inte kunnat använda på hela dagen… haha.
 
Nu ska jag sova, och förutom kameran så har det varit en bra dag!
 Kom ihåg mig?
Wilma, 17, utbytesstudent i Vermont 15/16.