24 DECEMBER

JULAFTON I SVEEERIGE!
 
Vaknade och stack ut en sväng, gjorde sen frukost och duschade och pratade sen med mamma och pappa och släkten där hemma som firade jul hemma hos oss!
Efter det åkte vi till Wills föräldrar för att baka julkakor, vilket tydligen är en årlig tradition!
Efter bakandet åkte vi hem och jag började med mitt matlagande och bakande!
Började med att göra pepparkaksdegen som sen åkte in i kylen, gjorde sen knäck och rödbetsallan. Efter det köttbullar och tillslut tomtegröt och saftsås.
Misslyckades brutalt med knäcken och rödbetssalladen blev inte speciellt god, men det andra blev förhoppningsvis bra!
 
 
Fick lämna Jodie att göra klart tomtegröten då vi andra skulle till kyrkan på den tidiga gudstjänsten. I kyrkan var vi i ca 1h och dem sjöng och hade ett ”rollspel” där prästen läste en historia och sen hade frivilliga människor tagit på sig olika roller och de fick komma upp och stå stilla så att det blev som en ”bild” med riktiga människor. & det var då starwars tema som det varit hela denna månaden så alla fick bibliska karaktärer/starwars karaktärer så de var två på en gång t.ex. Heliga Maria/Prinsessan Liah eller vad dom nu heter haha. 
Tände ljus och sen åkte vi hem. Jag och Nicole och Ana fick dock ringa i krukklockan innan vi åkte, så vi gick upp i en liten konstig gång och drog i ett sånt tjockt rep haha.
 
Åkte sen hem och Jodie hade gjort sitt bästa med gröten så det blir nog bra!
Började direkt när jag kom hem med att baka pepparkakorna och dom blev faktiskt bra! Nog det bästa för dagen, förutom köttbullarna!
Imorgon ska vi göra lussekatterna innan vi åker till Wills föräldrar igen för att fira julafton!
När jag gjort klart pepparkakorna så gick jag direkt upp för att lägga mig haha, så nu ska jag soooova, imorgon blir antagligen en lång dag igen!Kom ihåg mig?
Wilma, 17, utbytesstudent i Vermont 15/16.