30 DECEMBER

Dans igen, idag inte förrän 10 vilket var skönt. Vi hade dans med Rose idag vilket var awesome! Hon är så grym, Larissa är superduktig hon också men det känns som att hon fortfarande är eleven och Rose ”läraren” så idag gick vi igenom hela hiphop dansen och Rose fixade till den så vi alla gör likadant och så att alla vet vad vi ska göra i alla olika steg. Vi gjorde även lite andra övningar för teambuilding och självförtroende boosting vilket var kul.
 
Efter dansen tog jag mig hemåt och sen skulle jag duscha men var superhungrig så vi fixade alla lite lunch, Sarah var över då hon och Will hade varit på banken så vi alla åt lunch tillsammans och sen efter det var det fullrulle i köket. Vi lagade chili och ingefärskakor, vi gjorde bananbröd och chex mix och sen gjorde jag lussekatter vilket var en lång process.
 
När jag satt undan dem för första jäsningen kollade jag, Ana och Jodie tv och jag svarade på några frågor till något som hade med värnplikt och göra som alla som fyllt 18 var tvungna att svara på, mamma och pappa hade fått brev hemma om det.
Efter det kom familjen Lord, de ska stanna här resten av veckan så för tillfället är vi 10pers i huset.
Jag duschade sen lite snabbt och åt sedan en massa. De andra spelade sen lite spel och jag bakade ut mina lussekatter. Efter de bakats ut skulle de jäsa igen så då satte vi igång en film. Jag kollade dock inte så mycket på filmen utan serverade efterrätter och hämtade saker till alla haha och sen satt jag vid mobilen och planerade inför imorgon. Det är ju faktiskt nyårsafton. Dock så skjuter man tydligen inte raketer här, eller familjer gör det vanligtvis inte själva. Men jag Bella och Ellyn ska in till Burlington och där kommer det skjutas raketer och sen efter det ska jag sova hos Bella! De andra utbytesstudenterna skulle tydligen åka upp till Bolton tillsammans och för att dricka för att ”om en måste åka hem, måste vi alla göra det”, jag känner dock att det inte är värt det och om någon får höra om det fast det inte kommer fram till värdfamiljerna kan man bli avstängd från sporter och annat också så nej tack.
 
Ikväll har vi sen fikat en massa och jag bakade klart mina lussekatter som faktiskt blev hyffsat goda! Rätt imponerad över mig själv haha. Frös in en dröse och dom andra lät jag bara ligga för orkade inte plocka undan mer… hehe.
Vi har sen kollat ännu en film och nu ska jag gå och lägga mig då det är dans imorgon igen, fast denna gången klockan 8 så lite tidigare än idag...

29 DECEMBER

Tisdag, dansen var inställd och it’s time for Frannys födelsedagskalas.
Vaknade och åt en superstor frukost då jag var superhungrig av någon anledning, kollade sen serier och duschade och sen när Will, Nicole, Jodie och Gretchen kom hem var Will tydligen på dåligt humör och vi blev utskickade att skotta. Tog oss ca en halvtimme att skotta infarten, vi var fem pers haha, medan Will och Nicole fixade skidor till henne från källaren.
 
Efter det packade vi in oss i bilen, svettig som bara den var jag, och vi åkte mot Wills föräldrars lake house. Där hölls det cheetah-födelsedagskalas för Franny som fyllde 6. Sååå söt! Vågade dock inte ta med kameran pga av vad som hände sist… 
Åt en massa mat och alla snacks var orangea, ostbågar i olika format, morötter, apelsin, clementin, orangea tomater och sen hade vi endast orangea m&m’s och jelly beans och till etterätt en chokladtårta med orangea glasyrprickar och TRE olika sorters glass och ingen av dom var choklad, man var ju i himmelriket.
 
Efteråt åkte vi hemåt och sen hölls det familjediskussion i någon timme och efter det gick vi på en liten promenad med Xena tillsammans.
 
Efter det använde jag mitt iTunes presentkort jag fick av Simon i julklapp och köpte lite låtar så jag kan spela lite musik överallt iallafall!
 
Kollade sen ett serieavsnitt innan jag gick och la mig.

28 DECEMBER

Vaknade 5.30 för att vara på dans 6.15. Var dock sen för det hade frusit inatt och det tog tid att skrapa rutorna.
Efter dansen kom jag hem och vi skulle ha en ”hus uppskattningsdag” vilket innebär städa, så wifi stängdes av och morgonen var därför superlång innan folk vaknade.
Jag dammsög sen nedanvåningen och källaren och mitt rum och städade mitt rum och sen väntade jag på att dom andra skulle bli klara, frågade Jodie och Nicole om de behövde hjälp med sina rum men icke.
Så läste faktiskt ut the maze runner i väntan på wifi haha. Fanns så mycket jag kände att jag ville göra för att få tiden att gå snabbare men allt krävde internet. Som t.ex. läxa, översätta recepten jag lagar till jul och annat sånt tråkigt som man ej prioriterar annars. Men det gick ju ej haha. 
 
Vid två tiden sen sattes wifi på igen och min mobil exploderade typ, den kunde inte ladda meddelandena på en och samma gång och snapsen hade försvunnit hälften och sen blinkade siffror fram och tillbaka över hela skärmen. Den brukar bli konstig när jag varit utan wifi för länge haha.
 
Efter det åkte vi sen till kamerareparatören för att lämna in min kamera! Som tur var så är det inte något fel på mitt kamerahus, men objektivet hade knäckts på tre ställen, vilket enligt reparatören var alla ställen som var möjliga… Tog med mitt lilla objektiv också som gnisslar supermycket när det ska fokusera så dom ska kolla på det också! Kostade 15dollar per del för att få ett pris uppskattat på vad reparationen kommer att kosta och det kan ta någon vecka innan dom kan uppskatta priset och sen tar det ca 3 veckor att få det reparerat om priset nu är rimligt… Aja har ett manuellt objektiv med mig också som jag tänkt använda för fotolektionerna, då jag hade förväntat mig att få fota och lära mig saker om min kamera under de lektionerna… haha.
 
Vi åkte sen hem och jag stannade hemma från Jodies och Nicoles hockeymatch och kollade serier och vilade istället. Var trött från att ha varit uppe tidigt. Åt en massa julgröt och flingor till kvällsmat haha och pepparkakoooor. 
När de kom hem sen gick jag och Nicole dock ner och spelade just dance haha, älskar det spelet!! Larissa ringde sen mitt under dansen och berättade att dansen inför imorgon är inställd då det ska bli snöstorm inatt, så hoppas på att vakna upp till en massa snöööö imorgon då!
Wilma, 17, utbytesstudent i Vermont 15/16.